17 °c

Doğu Anadolu'da kış

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 derece ile Kars'ta ölçüldü.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum'un kuzey kesimleri ve Ardahan'da öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Buzlanma ve don olayı ile yer...

Güncel Haberi
Doğu Anadolu'da kış
Doğu Anadolu'da kış

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 derece ile Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum'un kuzey kesimleri ve Ardahan'da öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi meydana gelebilecek bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 26, Ardahan'da 19, Ağrı'da 25, Erzurum'da 20, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 15 derece ölçüldü.

Gün içerisinde en yüksek sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Ağrı'da 3, Kars'ta 9, Erzincan'da 1, Iğdır'da 3 ve Ardahan'da 13 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 70, Erzurum'da 40, Kars'ta 26, Ardahan'da 15 ve Iğdır'da 11 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, vatandaşları dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sıradaki Haber