17 °c

Doğu Karadeniz'de kar yağışı

GİRESUN (AA) - Giresun ve Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.Kentin iç kesimdeki ilçelerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte etkili olan yağışla birlikte 500 rakımın üzerindeki yerlerde kar kalınlığı 10 ila 30 santimetreye ulaştı.Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'la olan karayolu bağlantısını sağlayan...

Güncel Haberi
Doğu Karadeniz'de kar yağışı
Doğu Karadeniz'de kar yağışı

GİRESUN (AA) - Giresun ve Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kentin iç kesimdeki ilçelerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte etkili olan yağışla birlikte 500 rakımın üzerindeki yerlerde kar kalınlığı 10 ila 30 santimetreye ulaştı.

Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'la olan karayolu bağlantısını sağlayan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de etkili olan kar, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, dün gece başlayan kar yağışı ve tipinin sürücülere zaman zaman zor anlar yaşattığını söyledi.

Bölgede kar kalınlığının 10 santimetreyi geçtiğini ifade eden Yılancı, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan sürücülerden Eğribel Geçidi güzergahını kullanmamalarını istedi.

Karayolları Giresun Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

- Valilikten uyarı

Giresun Valiliği, sahil kesimleri için yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, sahil kesimlerde bugün kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı beklendiği belirtilerek, olası risklere karşı dikkatli olunması istendi.

- Ordu

Ordu'nun yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sürüyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de iş makineleriyle tedbir aldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sabah başlayan karın başta Akkuş, Mesudiye, Aybastı, Gürgentepe, Gölköy, Korgan ve Kabadüz ilçelerinde etkili olduğunu söyledi.

Yağış sebebiyle henüz kapanan mahalle yolu olmadığını belirten Yılmaz, "Ekiplerimiz gerekli önlemlerini aldı. Sürücülerden beklentimiz kış lastiklerini takarak yola çıkmaları yönünde." dedi.

Enver Yılmaz, yaylada bulunan besicilerin de geç olmadan dönmelerini istedi.

Sıradaki Haber