17 °c

"Dolandırıcılık" bahanesiyle dolandırmaya çalışmışlar

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesindeki 64 yaşındaki bir kadını telefonla arayan ve dolandırıcıların altınlarını alacağını söyleyerek dolandırıcılık yapmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.Alınan bilgiye göre, S.Ş'yi (64) telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen zanlı, çevrede dolandırıcıların bulunduğunu belirterek evdeki ziynet eşyalarını güvence altına almaları için...

Güncel Haberi
Dolandırıcılık bahanesiyle dolandırmaya çalışmışlar
"Dolandırıcılık" bahanesiyle dolandırmaya çalışmışlar

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesindeki 64 yaşındaki bir kadını telefonla arayan ve dolandırıcıların altınlarını alacağını söyleyerek dolandırıcılık yapmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, S.Ş'yi (64) telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen zanlı, çevrede dolandırıcıların bulunduğunu belirterek evdeki ziynet eşyalarını güvence altına almaları için kendilerine vermesini bildirdi.

Telefondaki kişiye inanan S,Ş, onun yönlendirmesiyle evdeki ziynet eşyalarını bozdurmak için bir kuyumcuya gitti. Kadının olayı kuyumcuyla paylaşması üzerine durumdan şüphelenen esnaf durumu polise bildirdi.

İş yeri çevresinde araştırma yapan polis ekipleri, daha önceden dolandırıcılık suçundan sabıkaları bulunan İ.D. (23) ile H.Ç'yi yakaladı. Ekipler, şüphelilerin cep telefonlarında yaptığı incelemede en son S.Ş'nin arındığını tespit etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sıradaki Haber