17 °c

Rusya'nın ambargosuna domatesli protesto!

Rusya'nın hormonlu iddiasıyla Türkiye'den yaş sebze ve meyve alımını durdurma kararına Antalyalı çiftçi örgütleri tepki gösterdi. Üreticiler, düzenledikleri basın toplantısının ardından bu kararı protesto etmek için hep birlikte domates yediler.

Güncel Haberi
Rusyanın ambargosuna domatesli protesto!
Rusya'nın ambargosuna domatesli protesto!

Rusya, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Türkiye'den yaş sebze ve meyve alımını durdurduğunu açıkladı. Bu kararın ardından Antalya’da çiftçi örgütleri hem Rus yetkililere hem de Türk yetkililere tepki gösterdi. Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, üretici ve hal esnafıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde basın toplantısı düzenledi.

Umutları yerle bir oldu

Dernek Başkanı Nevzat Akcan, yeni sezon öncesi büyük umutlarla çok önemli olan Rusya pazarının açılmasını beklerken, Rus yetkililerin açıklamasıyla tüm umutlarının yerle bir olduğunu söyledi.

Bu olumsuz gelişmenin tek sorumlusunun Rusya olduğunun söylenemeyeceğini belirten Nevzat Akcan, şöyle dedi:

"Rusya kendi ülke tarımını geliştirmek adına böyle bir karar aldığını açıkladı. Biz kendi tarımımızı adeta bitirmek, zaten büyük sıkıntı içinde olan üreticilerimizi, komisyoncularımızı, ihracatçımızı tamamen ortadan kaldırmak için izana sığmayan uygulamalarda bulunuyoruz. Kendi ürünlerimizi ve üreticimizi yok edecek bir kararla tarımsal ithalatın önünü açıyoruz."

Basın toplantısı ardından hep birlikte domates yiyen üreticiler ve hal esnafı, domateste hormon olduğu iddialarına tepki göstrdi.

Sıradaki Haber