17 °c

Down sendromlu çocuklar Osmaniye'deki antik kenti fotoğrafladı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de bir grup down sendromlu çocuk, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında, Kastabala Antik Kenti'nde fotoğraflar çekti. Osmaniye Zihinsel Engelliler Desteği Derneği ve Osmaniye Engelliler Platformu tarafından "Bizim gözümüzden Osmaniye" etkinliğinde, çocuklar fotoğraf makineleriyle Kastabala Antik Kenti'nde fotoğraf çekip...

Güncel Haberi
Down sendromlu çocuklar Osmaniye'deki antik kenti fotoğrafladı
Down sendromlu çocuklar Osmaniye'deki antik kenti fotoğrafladı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de bir grup down sendromlu çocuk, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında, Kastabala Antik Kenti'nde fotoğraflar çekti.

Osmaniye Zihinsel Engelliler Desteği Derneği ve Osmaniye Engelliler Platformu tarafından "Bizim gözümüzden Osmaniye" etkinliğinde, çocuklar fotoğraf makineleriyle Kastabala Antik Kenti'nde fotoğraf çekip, aileleriyle zaman geçirdi.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli etkinliklerle toplumda engelli bilincini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukların gözünden tarihi mekanlara farklı bir bakış ortaya koymak istediklerini ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede kendilerince fotoğraf çektiler. Buradaki amacımız onların da bizler gibi neler yapabileceğini göstermek. Onların çektiği fotoğrafları sergilemek istiyoruz. Engellilerin önündeki engeller kalktığında onların da bizim gibi bir şeyler yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Onların önündeki engelleri kaldırırsak sorunu çözmüş oluruz."

Engelli çocuğu bulunan Mustafa Düzenli de çekilen fotoğraflarla güzel bir sergi açmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız Osmaniye'de oluşmuş olan engelli farkındalığını biraz daha ileriye taşımak. Sanatsal anlamda da engelli çocuklarımızın neler yapabileceğini görmek. Çocuklarımızın fotoğraf, resim, tiyatro ve seramik gibi becerilerini halkımıza yansıtmaya çalışıyoruz." dedi.


Sıradaki Haber