17 °c

Down Sendromlu kızın büyük başarısı

Yüzde 75 down sendromlu 18 yaşındaki Fatma Nur Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'i okumayı 1,5 ayda başardı.

Güncel Haberi
Down Sendromlu kızın büyük başarısı
Down Sendromlu kızın büyük başarısı

Tekirdağ'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur'an kursuna katılan yüzde 75 Down sendromlu Fatma Nur Yıldırım Kur'an-ı kerim okumayı azmiyle başardı. 

Kur'an-ı Kerim okumayı başardı

Kur'an-ı Kerim kursu hocası Özgül Akgül'ün açıklamalarına göre down sendromlu kızın Kur'an-ı Kerim okumaya karşı büyük bir istek ve merak duyduğunu belirtti.

"Fatma'nın bunu başarmasında ailesinin destekleyici tavrı kadar kurs arkadaşlarının da büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Özgül, "Kur'an kursunun manevi atmosferinde, dinimizin sevgi, şefkat ve kardeşlik ışığı altında çocukların bütün engelleri kaldırdıklarına şahit oldum. Yeter ki aileler çocuklarını evlerinden çıkarsın ve onların toplumla kaynaşmasına izin versin. Bu kaynaşmayı sağlamak için Kur'an kursları en doğru yerlerden biri." diye de ekledi.

Kur'an-ı Kerimi hatmetmek istiyor

Kur'an-ı Kerim'i 1,5 ayda okumayı başaran Fatma Nur''un şimdiki isteği Kur'an-ı Kerim'in tamamını hatmetmek. Fatma Nur'un annesi Hatice Yıldırım kızının Kur'an-ı Kerim okumayı başarmasının kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Sıradaki Haber