17 °c

Dubai'nin ünlü gökdeleninde yangın alarmı!

Dubai dün gece hareketli dakikalar yaşadı. 79 katlı Torch Tower'da da yangın alarmı verildi. Gökdelenin üst katlarında başlayan yangında faciadan kıl payı dönüldü. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Güncel Haberi
Dubainin ünlü gökdeleninde yangın alarmı!
Dubai'nin ünlü gökdeleninde yangın alarmı!

Londra'da 24 katlı bir gödeklende çıkan yangın 79 kişinin hayatına mal oldu. Olayın izleri hala silinmemişken Dubai'nin ünlü gökdeleninde de facianın eşiğinden dönüldü. 

Dubai'deki 79 katlı Torch Tower'da çıkan yangın tüm kentte paniğe yol açtı. Üst katları saran alevler gökdelende yaşayanları uykuda yakaladı.

Gece yarısı yükselen alevlerin 337 metre yükseklikteki binayı sarmasıyla çığlıklar yükseldi.

Reuters haber ajansına konuşan George isimli bina sakini, "Uyuyorduk, yangın alarmıyla ve insanların çığlıklarıyla uyandık. Merdivenleri koşarak indik. Çok kötüydü, alevler gece saat 01.00 civarı çok güçlüydü. Sonraki iki saatte yavaş yavaş kontrol altına alındı" dedi.

Dubai sivil savunma ekibi, alevlerin saat 04.00 itibariyle tamamen söndürüldüğünü açıkladı. 

Yangının duyulmasıyla Torch Tower çevresindeki yollar kapatıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde binadan bazı parçaların sokaklara düştüğü görülüyor. Reuters ise, gökdelen çevresinin kum ve enkazla kaplandığını aktarıyor.

Bina büyük bir başarıyla tahliye edildi, yangında ölen ya da yaralanan yok.

Sıradaki Haber