17 °c

Dünya'nın ilk TV'li davlumbazını bir Türk üretti

Yemek yaparken mutfakta oluşan en büyük sorunlardan biri olan etrafı saran yemek kokusuna çözüm bir Türk girişimciden geldi.

Güncel Haberi
Dünyanın ilk TVli davlumbazını bir Türk üretti
Dünya'nın ilk TV'li davlumbazını bir Türk üretti

Yemek yaparken mutfakta oluşan en büyük sorunlardan biri olan etrafı saran yemek kokusuna çözüm bir Türk girişimciden geldi.

Türk dahisi Hikmet Tunceli, 12 yaşında İstanbul’a gelerek mekanik yeteneklerini geliştirdi. Bu başarısı sayesinde bazı alanlarda patent sahibi olmayı başardı. Mücidin son projesi ise aspiratörlerde yaptığı devrim oldu.

Hikmet Tunceli, 100 wattlık bir ampül kadar enerji sarfederek yuzde 50 enerji tasarrufu saglayan ve 800 metreküp hava boşaltan bir sistem geliştirdi. Az elektrikle çok enerji üreten bu proje aynı zamanda çevrede oluşan gürültü kirliliğini de engelliyor. Tunceli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir Alman firmasından aldığı aspiratörün bozulmasıyla birlikte bu sektörde devrim yaratan projeyi bulduğunu açıkladı.

Zekası ve becerikliğiyle birçok başarıya imza atan Tunceli’nin şirketi şu anda KÜGERR markasıyla Almanya, İspanya,Yunanistan ve Ukrayna’ya ihracat yapıyor. Yurt içi ve yurt dışında çok talep gören sistem ülke ekonomisine de katkıda bulunurken bu proje Türk zekasını bir kez daha açıkça ortaya koyuyor.

Son buluşu TV’li davlumbaz

Mutfak gereçlerini teknolojiyle buluşturan Hikmet Tunceli, televizyonlu davlumbaz üreterek yine bir ilke imza attı. TV’li davlumbaz buluşuyla sektörün algısını tamamen değiştiren Tunceli, bu projenin çok beğenildiğini ve birçok sipariş alındığını dile getirdi. Yeniliklere açık olan KÜGERR, yakın gelecekte birçok inanılmaz proje ile karşımıza çıkmayı planlıyor.

Yeni proje hava temizleme cihazı

Hikmet Tunceli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üzerinde çalıştıkları yeni bir projeden de bahsetti. Evlerde ve ofislerde hava temizleme cihazı üzerinde yoğunlaştıklarını ve kısa bir süre içerisinde bu projeninde piyasaya çıkacağını söyledi. Tunceli, vatandaşların gelişmeleri  http://www.kugerr.com/tr/ internet adresinden takip edebileceklerini duyurdu.  

Sıradaki Haber