17 °c

Düşen helikopterde kimler vardı? Kimlikler tespit edildi!

7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatı taşıyan helikopter, Tunceli'de düştü... Ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Helikopterde bulunanların kimlikleri de tespit edildi...

Güncel Haberi
Düşen helikopterde kimler vardı? Kimlikler tespit edildi!
Düşen helikopterde kimler vardı? Kimlikler tespit edildi!

7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatı taşıyan helikopterden, Tunceli Pülümür'den havalandıktan 10 dakika sonra haber alınamadı.

Kazadan bir süre sonra mürettebattan bir kişi 112'yi arayıp, "7 yaralımız var" diyerek yardım istedi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada; Pülümür'den saat 11.40'ta havalanan helikopterden 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevkedilmiştir" denildi.

AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıkladı. Pülümür Belediye Başkanı canlı yayında yaptığı açıklamada kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu bildirdi.

Tunceli Ovacık'ta helikopterin düştüğü değerlendirilen bölgeye yakın olan Kocatepe karakolundan 2 timin bölgeye gönderildiği bildirildi

Sağlık Bakanlığı'nca, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın  kesildiği bölgeye 6 ambulans ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin sevk edildiği  bildirildi.

YOLDA HEYELAN OLDU

Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Sarıgül Köyü'ne giden yolda yine yoğun yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin bölgeye ulaşma çalışmaları sürüyor.

112'Yİ ARADILAR; YARALI VAR

Arama çalışmaları sürerken helikopterin mürettebatından bir kişi "acil" koduyla 112'yi telefonla arayıp, "7 yaralımız var" diyerek yardım istedi.

DÜŞEN HELİKOPTERDE BULUNAN İSİMLER BELLİ OLDU

Tunceli'de 12 personeli taşıyan ve radardan kaybolan helikopterde bulunanların isimleri belli oldu.  Tunceli’de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun  olduğu öğrenildi.

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE TESPİT EDİLDİ

Pülümür ilçesinin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre  yüksekliğindeki kırsalına düştüğü öngörülen ve koordinatlarının belirlendiği  belirtilen helikopteri arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Arama kurtarma çalışmalarına askeri helikopterler tarafından da  havadan devam edildiği ve bölgede kar yağışının çalışmaları güçleştirdiği  öğrenildi.

Sıradaki Haber