17 °c

Elon Musk, Tesla'nın elektirikli TIR'ını tanıttı

Tesla'nın kurucu ortağı Elon Musk, dünyanın ilk elektrikli TIR'ı ve bilim kurgu filmlerini aratmayan spor otomobilini görücüye çıkarttı. Tesla Semi ve Tesla Roadster 2.0 modelleri görenleri kendine hayran bıraktı.

Güncel Haberi
Elon Musk, Teslanın elektirikli TIRını tanıttı
Elon Musk, Tesla'nın elektirikli TIR'ını tanıttı

GERÇEK dünyanın İron Man’ı Elon Musk, bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı. Çılgın mucit, Los Angelas’ta iki yeni elektrikli arabasını görücüye çıkardı. Musk, projelerden ilki olan dünyanın ilk elektrikli kamyonunun insanlık için büyük bir adım olduğunu söyledi.  Tesla Semi adı verilen elektrikli kamyon tek şarzla tam 800 kilometre yol gidebiliyor. Elektrikli kamyon aynı zamanda normal bir kamyonun taşıyabileceği yük miktarını da aynen taşıyabiliyor. 

DAHA AZ PARAYA DAHA UZUN YOL

Elon Musk’un çılgın projesi, dizel kamyonlardan yüzde 20 daha düşük maliyetle daha fazla yol kat edebiliyor. Kamyonda dikkat çeken bir diğer husus ise sürücü koltuğunun daha iyi görüş alabilmek için tam ortaya yerleştirilmiş olması. Amerikalı mucit, elektrikli kamyonun fiyatı konusunda şu an için bir açıklama yapmadı. Seri üretimin ise  2019 yılında başlayacağı duyuruldu.

BENZİNİN SIRTINI YERE GETİRECEK

Elon Musk, lansmanda bir diğer gözbebeği olan Tesla'nın yeni spor otomobilini de tanıttı. Tesla Roadster 2.0 adı verilen aracın 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaşabildiğini ifade etti. Bu aynı zamanda bugüne kadar seri üretimi yapılan en hızlı araç olma özelliği taşıyor. Yeni aracın tek kez  şarj yapıldıktan sonra bin kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" ifadelerini kullandı. Dört kapılı otomobilin seri üretimi ise 2020’de. Bu aracın fiyatı konusunda da henüz bir bilgi yok.

TÜRKİYE’DEN YENİ AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamıştı. Erdoğan daha sonra, Genç Kadın Liderler Programı sertifika töreninde yaptığı bir konuşmada Musk’a övgüler yağdırmış ve gençlere “Musk gibi olun” tavsiyesinde bulunmuştu. 

 

Sıradaki Haber