17 °c

Emniyetten darbecilere büyük şok!

Emniyet Genel Müdürlüğünce FETÖ'nün darbe girişimi sırasında uçakların ve zırhlı araçların bombalaması sonucu oluşan zararın karşılanması için 661 sanık hakkında 34 milyon 559 bin 647 liralık tazminat davası açıldı

Güncel Haberi
Emniyetten darbecilere büyük şok!
Emniyetten darbecilere büyük şok!

Emniyet Genel Müdürlüğünce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında bombalanma sonucu bina ve araçlarında oluşan zararın karşılanması için örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 661 sanık hakkında 34 milyon 559 bin 647 liralık tazminat davası açıldı.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesince görülecek davanın 197 sayfalık dilekçesinde, darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü ile bağlı birimlerin taşınır ve taşınmaz mallarında meydana gelen zararın, cuntacılardan tahsil edilmesi talebinde bulunuldu.

Eylemleri nedeniyle davalıların, doğan zarardan müşterek ve müteselsilen sorumlu oldukları vurgulanarak mahkemeden kurumun lehine 34 milyon 559 bin 647 lira maddi tazminata hükmedilmesi istenildi.

Dilekçede, mal varlığı kaçırma ihtimaline karşı ceza davaları beklenmeksizin davalıların taşınır ve taşınmaz malları ile üçüncü kişilerdeki hak ve alacakları üzerine tedbir konulması talep edildi. 

Sıradaki Haber