17 °c

"Engellilerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi"

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesinin başlattığı "Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında, rol model olan kişilerin başarı hikayelerini anlatacağı etkinlik düzenlendi.Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Hacettepe Üniversitesi Sosyal...

Güncel Haberi
Engellilerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi
"Engellilerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi"

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesinin başlattığı "Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında, rol model olan kişilerin başarı hikayelerini anlatacağı etkinlik düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Kayıhan ve projenin paydaşları katıldı.

"Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi, İstihdama Giden Yolda Birlikte Güçlenmek: Başarı Hikayeleri" ismiyle düzenlenen etkinlik, Alternatif Yaşam Derneğinin "Social Inclusion Band" isimli müzik grubunun sahne almasıyla başladı.

Prof. Dr. Kayıhan, etkinlikte yaptığı konuşmada, projeye katılan bireylerin engelleriyle değil, yetenekleriyle istedikleri başarıları elde ettiklerini belirterek, engelli bireylerin cesaretle ve çok çalışarak başarıya ulaştıklarını vurguladı.

Proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Mesleki Rehabilitasyon Merkezinin yakın zamanda kurulduğunu ifade eden Kayıhan, merkezde, engellilerin istihdamı için çalışmalar yapmaya başlayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Kayıhan, Mesleki Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili "Mesleki rehabilitasyonda yaşamınızı değiştirin' diye bir sloganımız var. Yeni merkezimizde engelli bireylerin cesaretlerini artırmak, kendi güçlü yanlarını ve azimlerini artırabilmek, çalışma kapasitesini bilimsel yollarla artırabilmek için bir takım çalışmalar yapacağız, heyecanlı ve mutluyuz." dedi.

- Engelli bireylerin istihdamının artırılması hedefleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının paydaşı olduğu proje, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse ediliyor. 20 aylık projeyle engelli bireylerin istihdamının artırılması hedefleniyor. Engelli bireylerin iş gücü pazarına ulaşabilmelerini kolaylaştırmak, motivasyonlarını, üretkenliklerini, iş arama becerilerini ve sosyal becerilerini artırmak için eğitimler veriliyor.

Yarın da devam edecek etkinlikte, projeye rol model olan engelli bireyler başarılarını anlatarak, yaşanılan problemlere ilişkin görüş alış verişinde bulunulacak.

Sıradaki Haber