17 °c

Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alınmasının ardından sendika üyesi işçiler, tepki amacıyla öğle yemeği yemedi.Gündüz vardiyasında çalışan işçiler, öğle yemeği için geldikleri 3 ana yemekhane önünde toplanarak işvereni alkış ve...

Güncel Haberi
Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri
Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alınmasının ardından sendika üyesi işçiler, tepki amacıyla öğle yemeği yemedi.

Gündüz vardiyasında çalışan işçiler, öğle yemeği için geldikleri 3 ana yemekhane önünde toplanarak işvereni alkış ve sloganlarla protesto etti.

Sıcak ve Soğuk Haddehaneler ile Girgin Kaya yemekhanesi önünde toplanan işçilere seslenen Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, 26. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde her iki tarafın da kazanacağı taleplerin karşılık görememesi üzerine alınan grev kararı eylemlerinin devam ettiğini söyledi.

Grev kararı alınmasıyla kritik bir döneme girildiğini aktaran Ercan, "Biz sorunu masada çözmek istiyoruz. Bizim istediğimiz uzlaşmak ve anlaşmaktır. Erdemir yönetimi ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yönetimine çağrı yapıyoruz. Gelin masada pazarlık edin." dedi.

Geçtiğimiz günlerde işçiler ve ailelerinin gerçekleştirdiği eylemin ardından bu kez de işverenin öğle yemeğini yemeyerek tepki koyduklarını belirten Ercan, şu ifadelere yer verdi:

"Talep ettiğimiz rakam abartılı bir rakam değil. Biz alınan bu grev kararının ardından eylemlerimize de devam ediyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Biz elimizi uzattık ve masada pazarlığımızı yapalım. Çözüm yeri masadır, bu sözleşme masada bitmelidir. İşveren bizimle masaya oturuncaya ve hakkımızı alıncaya kadar eylemlerimize, mücadelemize devam edeceğiz. İşçilerimizi bu onurlu duruşlarından dolayı bir kez daha kutluyorum."

Slogan atan işçiler daha sonra dağıldı.

Sıradaki Haber