17 °c

Erdoğan açıkladı: Yeni hedef Münbiç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “El Bab’dan sonra şimdi hedefimiz Münbiç. Rakka operasyonuna doğru gidilirken bunu ABD ve koalisyonla birlikte yürütmek istiyoruz” dedi.

Güncel Haberi
Erdoğan açıkladı: Yeni hedef Münbiç
Erdoğan açıkladı: Yeni hedef Münbiç

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, El bab'dan sonra hedefin Münbiç olduğunu söyledi. Erdoğan bu operasyonun ABD ve ve koalisyonla birlikte yürütmek isdiklerini dile getirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:
“Stratejimizi birilerinin memnuniyetine göre belirleyemeyiz. Yaptığımız iş doğru mu değil mi, ona bakarız. Görünen o ki biz 6-7 yıldır bu konuda çok sabırlı davrandık. En son Gaziantep’te kına töreninde 56 vatandaşımızın ölümü Cerablus’a girmemizi teşvik etti. Sonra Rai’ye girdik böylece devam ettik. Bizim Suriye topraklarına yerleşmek gibi bir derdimiz yok.

Bizim hedefimiz, ülkemize yönelik tehditleri durdurmaktır. Bize olan tehdidi durdurmaktır. Bir diğeri de mülteci akınını durdurmaktır. Mülteci akınını durdurmak, mümkünse bize gelmiş olanlardan da dönüşünü sağlayabilmektir. Onun için de söylediğimiz şey, terörden arındırılmış güvenli bölgenin inşasıdır.

Uçuşa yasak bölgeyi ilan edebilirsek, o zaman içeride yerleşimi sağladıktan sonra, oraların insanlarından oluşturulacak güvenlik güçleriyle oraların güvenliğini sağladıktan sonra, sıkıntılar zaten minimize olacaktır" dedi.

Sıradaki Haber