17 °c

Erdoğan Kudüs için telefon diplomasisinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki gelişmelerle alakalı olarak bugün 3 ülke lideriyle kritik telefon görüşmeleri yaptı.

Güncel Haberi
Erdoğan Kudüs için telefon diplomasisinde
Erdoğan Kudüs için telefon diplomasisinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili önemli telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan, Kudüs'teki gelişmelerle alakalı bugün 3 telefon görüşmesi yaptı.  Erdoğan, bu sabah önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve son olarak da Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştü.

Kutsal şehir statüsünün korunması şart

Görüşmelerde, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma teşebbüsünün, Ortadoğu'daki barış sürecini olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal olan bu şehrin statüsünün korunması gerektiğini vurguladı.

İslam zirvesi çarşamba günü toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, barış ve istikrarın yolunun 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasından geçtiğini belirtti. Görüşmelerde, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyeceği Olağanüstü İslam Zirvesi'nin ortak bir tavır sergilenmesi açısından da önemli olduğuna işaret edildi.

Sıradaki Haber