17 °c

Erdoğan-Trump görüşmesinin tarihi belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesinin tarihini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İkili NATO zirvesi öncesi Mayıs ayında görüşecek.

Güncel Haberi
Erdoğan-Trump görüşmesinin tarihi belli oldu!
Erdoğan-Trump görüşmesinin tarihi belli oldu!

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada referandumla ilgili AGİT'in yaptığı açıklamalara da değindi. Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesiyle ilgili bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu, "İki lider NATO Zirvesi'nden önce mayıs ayında görüşecek" dedi.  

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Siz gelip Türkiye'nin iç siyasetine karışamazsınız. PKK paçavralarıyla poz verirseniz sizin yaptığınız değerlendirmeyi dikkate almayız. Taslağın içerisinde çok sayıda teknik ve maddi hata vardır. AGİT'in diğer kurumlarla yaptığı bu seçim gözlemi objektif bir gözlem olmamıştır. Son derece taraflı olmuştur. Böyle olunca da hiçbir kıymeti ve değeri yoktur.

Hele hele gözlemcilerin bazıları taraf tutarsa, PKK'yı desteklerde bizim için hiçbir kıymeti yoktur. diğer yorumlara bakıyoruz. kasıtlı, cahillik içeren yorumlar var. Neymiş efendim bu referandum Erdoğan'a güç veriyormuş... Cumhurbaşkanı partisine üye olabilecek o ayrı. Yeni seçilecek cumhurbaşkanı kimse... Ha Erdoğan'ın gücünü görüp söylüyorlarsa o başka. Ama Erdoğan’ın da ilave bir güce ihtiyacı olmadığını, güç isteyen birinin de Dışişleri evcut anayasayı tercih ettiğini söyledik. Yeni sistemde cumhurbaşkanına sorumluluk da yükleniyor, hesap verme de var. Bunları okumadna bilmeden görmeden ön yargılarla saçma sapan yorumlar yapıyorlar.

Sıradaki Haber