17 °c

Erdoğan'dan flaş İdlib açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın henüz İdlib'e girmediğini, ÖSO'nun orada olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" dedi.

Güncel Haberi
Erdoğandan flaş İdlib açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İdlib açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  "Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" diyen Erdoğan Türk askerinin henüz İdlib'de olmadığını söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu: 

"Suriye'deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. Operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen, bu meselenin milli güvenliğimizle ilgili olduğunu defaetle zaten açıklıyoruz. Fırat Kalkanı harekatıyla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek."

YENİ İNSİYATİFLER ALACAĞIZ

Erdoğan, "İdlib'in ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız" diyen Erdoğan, "Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber