17 °c

'Erkek olan şimdi yolsuzluk yapın'

Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıFakıbaba, sahte faturalarla yardım alan toprak tapu sahiplerini sert uyardı. Fakibaba, "Tabu sahibi İstanbul'da başka bir iş yapıyor. Halbuki tarlayı başkası işliyor. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın göreyim" dedi.

Güncel Haberi
Erkek olan şimdi yolsuzluk yapın
'Erkek olan şimdi yolsuzluk yapın'

Kurban Bayramı’nı memleketi Şanlıurfada geçiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kentteki tarım sorunlarını görüşmek üzere Güneydoğu Anadolu Projesi Tarım Araştırma Eğitim Merkezi’nde (GAPTEM)ÿtoplantı yaptı


Şanlıurfada son zamanlarda tarım arazilerinde hızla yükselen beton yapılara geçit  vermeyeceklerini ifade eden Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, "Tarım arazisinde betonlaşmaya geçit vermeyeceğiz. Burada toprak koruma kurulu kurulmuş ve başkanı da ÿsayın valimizdir. Bundan sonra çok samimi olarak söylüyorum. Belediye başkanlığından beni tanırlar, tarım arazisine bina yapmayın. Boşuna masraf etmeyin. Neye mal olursa olsun yıkılacaktır. Toprak Kurulu ciddi bir şekilde çalışacaktır. Yine bu projelerde kadınlarımıza da ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

'Erkekseniz şimdi yolsuzluk yapın'

Konuşmasında üreten insanlara destek vereceklerini altını çizen Fakıbaba, usulsüz ve sahte faturayla destek alanları da uyarıp şöyle konuştu:

"Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi İstanbul’da başka bir işle iştigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Haklı olarak benden önceki arkadaşlar ’yav yolsuzluklar vardı, yolsuzlukları önlemek için vazgeçtik.’ Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım. Fatura yolsuzluğu yapsın onun cezasının ne olduğunu sayın valim ona gösterecektir. Onun için yolsuzluk yok kardeşim. Biz üreticiye vereceğiz. Eğer yolsuzluk yapan beş, on kuruşa aldanan ve sahte bir firmadan fatura alan insanda suçludur, o sahte faturayı veren şebekede suçludur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız."

Sıradaki Haber