17 °c

Eski başbakan Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında kabri başında anıldı.

Güncel Haberi
Eski başbakan Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı
Eski başbakan Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı.  Cihannüma İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen programda,  Merkezefendi Camisi'nde kılınan Sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 

Daha sonra Erbakan'ın Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığındaki kabri  başında toplu şekilde dua edildi. Duanın ardından Saadet PartisiKağıthane Gençlik Kolları üyeleri,  vatandaşlara çorba, gül suyu, helva ve lokum ikram etti. Törene katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç,  Erbakan'ın adalete dayalı dünya düzenini ilk hedef olarak belirlediğini söyledi. Güçlenerek kalkınmanın Erbakan'ın en önemli hedefleri arasında  bulunduğuna işaret eden Dalkılıç, "Rahmetli Erbakan Hocamızın talebesi olmaktan  dolayı gururluyuz. Kendisi İslam birliğini esas alarak, vazifesini hakkıyla  tamamladı, bize örnek bir isim olarak, lider olarak, dava adamı olarak son  nefesini verdi. Ölümünün 6. yılında kendisini rahmetle anıyoruz." dedi.


 Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kansu ise Erbakan'ın  anlatılabilmesi ve anlaşılabilmesinin önemini vurgulayarak, "Bize büyük bir miras  ve dava bıraktı. İnşallah Cenab-ı Hak onun bıraktığı bu davayı hedefine  ulaştırmayı bizlere nasip eylesin. Hatırasını onunla alakalı çalışmaları ve onun  eserlerini okuyarak yaşatabiliriz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. Törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bazı sivil toplum  kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

  

Sıradaki Haber