17 °c

ETO'dan turizme dev yatırım!

Eskişehir'i güçlü bir turizm kenti haline getirebilmek için atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. ETO, bu kapsamda “Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisi” uygulamasını da hayata geçirdi.

Güncel Haberi
ETOdan turizme dev yatırım!
ETO'dan turizme dev yatırım!

Eskişehir'in turizmine ivme kazandırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Eskişehir Ticaret Odası (ETO) kentin ekonomisine 600 milyon TL gelir sağlayacak ve yapımı 2018 yılında tamamlanacak olan Fuar ve Kongre Merkezi’nin yanı sıra “Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisi” uygulamasını da hayata geçirdi. 

Kongre ve fuar merkezi yüzde 50 tamamlandı

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamında hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek, turizme yönelik çalışmaları anlattı. Güler, Eskişehir turizmine ivme kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Güler, "Kongre ve fuar turizmine katkı sağlayacak olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesine başladık. Toplamda 33 bin metrekare kullanım alanına ve aynı anda bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olacak merkezimizi yapıyoruz. 74 milyon TL’lik bir yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz merkezin şimdiye kadar yüzde 50’si tamamlandı” dedi.

600 milyon lira getiri bekliyoruz

Çevreci bir merkez tasarladıklarının altını çizen Güler, “Fuar merkezi inşa edilirken hiçbir ağaca zarar verilmedi, çevresinde olan ağaçların da bakımları yapılıyor. Leed Gold sertifikasına sahip olan merkezde, elektrikli araç şarj istasyonları, kendi elektriğini üreten bir tesis de olacak. 2018 yılında tamamlanacak merkezde, 2019 yılında en az 7 fuar yapılacak. Eskişehir ekonomisine, merkezden 600 milyon TL getiri bekliyoruz. Şu an hizmette olan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni de geçtiğimiz mayıs ayında şehrimize kazandırdık. Müze gelirlerini öğrencilere burs olarak vereceğiz” diye konuştu.

Turistler için bilgi noktası ve servis

Bu kapsamda hayata geçirdikleri projelerin önemine değinen Güler, şu ifadeleri kullandı: “Turistlerin Eskişehir’de neler yapabileceğine dair bilgi alacağı ve yönlendirileceği turist bilgi noktaları açıyoruz. Burada turistlere Eskişehir ile ilgili konaklamadan, gezilecek yerlere kadar her türlü bilgi verilecek. Kitapçıklar dağıtılacak. Yine aynı şekilde ücretsiz turist servislerimiz devreye girecek. Bu servisler Gar’dan Odunpazarı’na; Odunpazarı’ndan Gar’a ücretsiz olarak turistlerimizi taşıyacak. Buna ek olarak yüksek hızlı trenlerde dağıtılmak üzere Eskişehir tanıtım kitapçıkları hazırlamayı planlıyoruz. Yine aynı şekilde trenlerde Eskişehir’e yönelik videoların izletilmesi için çalışmalarımız olacak."

Sıradaki Haber