17 °c

Fehmi Koru Sözcü davasında ifade verdi

Sözcü gazetesi yöneticileri ve çalışanlarına yönelik davanın bugünkü duruşmada Fehmi Koru ifade verdi. Koru, "Temeli olmayan bir kuşkuyu ifade etmiştim" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberi
Fehmi Koru Sözcü davasında ifade verdi
Fehmi Koru Sözcü davasında ifade verdi

Sözcü gazetesi yöneticileri ve çalışanlarına yönelik davanın bugünkü duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Sözcü’nün sahibi Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının devamına karar verildi, bir sonraki duruşmanın 30 Mayıs’a ertelenmesi kararlaştırıldı.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, muhabiri Gökmen Ulu, internet çalışanı Mediha Olgun ile muhasebe sorumlusu Yonca Yücekaleli’ye "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlaması yöneltiliyordu.

Fehmi Koru, bugünkü duruşmaya gelerek tanık sıfatıyla ifade verdi ve iddianamede atfedilen tüm ifadelerini yalanladı.

Fehmi Koru, Ertuğrul Akbay'ın kendisine anlattığını iddia ettiği şeyler için "Ben öyle hissettim..." diye yanıt verdi. Koru, Sözcü'ye dava açılmasına dayanak olan 2010 yılındaki köşe yazısı için ise "O köşe kulis yazılarının yer aldığı bir köşeydi. Yazımın geneli dikkate alındığında mizahi bir bitiş olsun diye öyle bitirdim" yorumunda bulundu.

Koru, 2010 yılında mahlasla yazdığı ve iddianameye delil olarak giren "Sözcü gazetesi cemaat projesi mi?" yönündeki yazısına ilişkin, "Cemaate biraz bu konuda bir komploculuk atfederek böyle bir gazete ile irtibatlı olabilir mi diye temeli olmayan bir kuşkuyu ifade etmiştim" dedi.

Bir gezi sırasında Ertuğrul Akbay’ın kendisine, oğlunun yurt dışında öğrenci olduğunu, orada güzel insanlarla tanışarak dini hassasiyetlere sahip olarak yetiştiğini söylediğini aktaran Koru, “O zaman FETÖ yok, cemaat olarak adlandırılan bir grup vardı. 'Güzel insanlar' sözünü ben oraya çektim. Başka yurtdışında bu tür çalışmaları olan insanlar olmadığını düşünerek oraya çektim” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Sözcü’nün sahibi sanık Burak Akbay hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına karar verdi. Diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de devamına hükmeden heyet, muhabir Gökmen Ulu'nun yurtdışına çıkış yasağının da devamına karar verdi.

Sıradaki Haber