17 °c

"FETÖ, PKK'ya suikast yaptırtıp suçu MİT'e atacak!"

Alman Der Spiegel dergisi ilginç bir habere imza attı. Dergi, Fetullahçı Terör Örgütünün diğer bir terör örgütü PKK'ya suikastlar yaptırıp Türkiye ve MİT'in üzerine atma planları yaptığını yazdı.

Güncel Haberi
FETÖ, PKKya suikast yaptırtıp suçu MİTe atacak!
"FETÖ, PKK'ya suikast yaptırtıp suçu MİT'e atacak!"

Alman Der Spiegel dergisi, FETÖ'nün PKK'ya suikastlar yaptırıp Türkiye ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın üzerine atma planları olduğunu yazdı.

Spiegel Online'ın 6 Eylül 2017'de yayınlanan "Türkiye Almanya'da bir Kürt yetkiliyi öldürmeyi mi planlıyor?" başlıklı haberine göre, MİT ajanı olmakla suçlanan Fatih adındaki kişi Alman savcılara verdiği ifadeyi değiştirerek son açıklamasında teşkilat için değil FETÖ için ajanlık yaptığını itiraf etti.

O kişi, FETÖ ile PKK arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ortak bir muhalefet hareketi oluşturulmasının planlandığını ve kendisinin PKK'ya yakın Kürt isimlerle temasa geçmekle görevlendirildiğini söyledi.

'FETÖ ELEBAŞININ AJANIYIM' İTİRAFI!

Haberdeki Fatih adındaki kişinin hakkında Hamburg'da görülen espiyonaj davası, terör örgütü PKK'ya yakın Kürt Toplum Kongresi (KCD-E) eş başkanı Yüksel Koç ile Almanya'nın Bremen kentinde yapılan söyleşi de aktarılıyor.

Alman makamlar, Yüksel Koç'un ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yüksel Koç, kendi adının da içinde bulunduğu bir suikast listesi hazırlandığını ve bu bilginin kendisine aktarıldığını öne sürdü.

Derginin belirttiği kişi son ifadesinde terör örgütü FETÖ adına ajanlık yaptığını itiraf etmesiyle terör örgütü FETÖ'nün Almanya'yı nasıl manipüle ettiği, Alman polisi ve savcılarıyla nasıl dalga geçtiği de gözler önüne serilmiş oldu.

Sıradaki Haber