17 °c

FETÖ'nün mahrem imamı bilmecesi! Mahrem imam ne demek?

Türkiye genelinde bu sabah saatlerinde başlatılan FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Operasyon devam ederken akıllara şu soru takılıyor ' Mahrem İmam' ne demek?

Güncel Haberi
FETÖnün mahrem imamı bilmecesi!  Mahrem imam ne demek?
FETÖ'nün mahrem imamı bilmecesi! Mahrem imam ne demek?

FETÖ terör örgütüne yönelik bu sabah saatlerinde dev bir operasyon başlatıldı. Operasyonun örgütün mahrem imamlarına yönelik olduğu açıklandı. Operasyon kapsamında 1009 kişi gözaltına alındı.  Akıllarda ise 'mahrem imam' ne demek sorusu kaldı.

Yekvucut.com internet sitesinin ulaştığı bazı önemli bilgilere göre  mahrem diye tabir edilen alanlar, Türkiye'nin en stretejik kurumlarını oluşturuyor...

Mahrem İmamlar kimler ve neredeler?

Mahrem Yerler: Örgüt dilinde Askeri Lise, Astsubay Okulları ve Harp Okulları, GATA, bütün TSK, Polis Kolejleri, Adalet Akademisi, Yargı Kurumları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatını ve bazı özel kurumları (TİB, ÖSYM, TÜBİTAK) ifade eder. Özel mahrem yerler ise silah bulunduran TSK, Emniyet, MİT’tir.

Mahrem Hizmet: Mahrem yer sayılan Devletin en önemli kurumlarında Örgütün kendi hesabına yürüttüğü ve ele geçirmek için çalıştığı hizmete verilen isimdir. Mahrem hizmet, Örgüt adına kurumlarda kadrolaşma, abinin veya imamın emrine göre organize hareket etme ve Örgüt amacına yönelik verilen görevleri ifa etmektedir.

Mahrem Toplantı: Üstten alınan bir emrin nasıl icra edileceğinin yönteminin belirlendiği ve görevlendirmelerin yapıldığı gizli toplantılardır. Örgüte çocukluğunda giren üyelerin katılabildiği bu toplantıya sonradan Örgüte katılanlar alınmaz.

Sıradaki Haber