17 °c

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

MADRİD (AA) - Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de gösteri düzenlendi.Sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'in öldürdüğü Filistinli vatandaşların isimlerinin, öldürülüş yerlerinin ve tarihlerinin yazılı olduğu kağıtlarla insan zinciri oluşturdu. Gruptakiler...

Güncel Haberi
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

MADRİD (AA) - Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de gösteri düzenlendi.

Sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'in öldürdüğü Filistinli vatandaşların isimlerinin, öldürülüş yerlerinin ve tarihlerinin yazılı olduğu kağıtlarla insan zinciri oluşturdu. Gruptakiler, öldürülen Filistinlileri temsili olarak canlandırdı. Eyleme çevredeki insanlar da büyük ilgi gösterip, destek verdi.

Bu arada okunan manifestoda Filistin davasının hiçbir zaman unutulmayacağı vurgulanıp, İsrail'in Filistin politikası kınandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 1978 yılından beri her yıl 29 Kasım tarihi "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.


Sıradaki Haber