17 °c

Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı

Alman Die Welt gazetesi, Türkiye'de bir yılı aşkın süredir cezaevinde olan muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığını duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanlığı haberi doğruladı.

Güncel Haberi
Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı
Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı

Almanya’ya çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel ile dünkü ortak basın toplantında Deniz Yücel'ın tutukluluğu ile ilgili olarak ''Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir. Her duruşma bir umuttur'' demişti.

27 ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI

Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Deniz Yücel 14 Şubat 2017'de ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış ve 27 Şubat'ta da terör suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı açıklandı. Die Welt gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, "Nihayet! Bir yılı aşkın süredir Türkiye'de alıkonulan Welt muhabiri Deniz Yücel serbest kalıyor. Avukatı Veysel ok bu bilgiyi verdi" denildi.

Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok da gazetecinin serbest bırakıldığını doğruladı. Ok, "Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı" dedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da tahliye kararını teyit etti.

14 Şubat 2017’de kendi isteğiyle ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat'ta "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Deniz Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmamıştı.

Sıradaki Haber