17 °c

Gazeteci Oğuz Güven'e şok hapis cezası!

Cumhuriyet gazetesi internet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, FETÖ propagandası yapmak ve PKK'yı meşru gösteren açıklamalar yayınlamak suçlarından toplam 3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Güncel Haberi
Gazeteci Oğuz Güvene şok hapis cezası!
Gazeteci Oğuz Güven'e şok hapis cezası!

Gazeteci Oğuz Güven, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla yargılandığı davadan 1 yıl 10 ay 15 gün;  "PKK/KCK terör örgütünün yöntemlerini meşru gösteren ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri ve açıklamaları yayınlamak"tan yargılandığı davadan ise 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

52 SANİYELİK TWEET

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, kararın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan Oğuz Güven, "Kararın kendisi zaten Türkiye'deki durumu anlatıyor. Ben bunu komik olarak nitelendiriyorum. Tutuklandığımda da gülmüştüm bu karara. Burada bir kez daha acı acı gülümsemek zorunda kalıyorum. Eksik kelimeyle atılan 52 saniyelik tweetten dolayı ceza üstüne ceza yağdırdılar. FETÖ propagandasından tutukladılar üstüne de PKK'yı eklediler. Aradılar taradılar, dışarıdan iki buçuk yıl önceki tweetleri buldular. Bu karar, Türkiye'de hukukun biçildiğinin göstergesi bir karar olmuştur benim için. Üstüne söyleyecek fazla bir söz yoktur" dedi.

Sıradaki Haber