17 °c

Gazze’de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayının ilk günü, Gazze Şeridi’ndeki 4 farklı bölgede bin 950 aileye gıda desteğinde bulundu. İsrail’in 10 yıldır uyguladığı ambargo nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve ramazana buruk giren Gazze halkı, uluslararası yardımlarla ayakta duruyor.TDV, ramazan ayının ilk günü Gazze Şeridi’nin 4 bölgesindeki 20 noktada, ihtiyaç...

Güncel Haberi
Gazze’de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
Gazze’de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayının ilk günü, Gazze Şeridi’ndeki 4 farklı bölgede bin 950 aileye gıda desteğinde bulundu.

İsrail’in 10 yıldır uyguladığı ambargo nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve ramazana buruk giren Gazze halkı, uluslararası yardımlarla ayakta duruyor.

TDV, ramazan ayının ilk günü Gazze Şeridi’nin 4 bölgesindeki 20 noktada, ihtiyaç sahibi bin 950 aileye gıda paketi dağıttı.

Han Yunus kentindeki gıda paketi dağıtımına katılan TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak dünyanın dört bir tarafında yardım faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, “Gazze’den başlamayı tercih ettik. Burada insanların yüzde 60’ı yardımlarla hayatını devam ettiriyor. Çünkü burada bir iş yok, bir kazanç kapısı yok. Tamamen kapalı bir bölge. Onun için biz de her ramazan olduğu gibi bir çalışma başlattık.” diye konuştu.

Tutkun, yardımların Gazze’ye girmesinde bazı sıkıntılar yaşanabildiğine işaret ederek, "Bu malzemelerin tamamı dışarıdan gelmek zorunda. Çünkü burada hiçbir şekilde üretim söz konusu değil. Onun için bunlar da zor şartlar altında, belli bir sistematik altında, belli sınırlamalar içinde geliyor. Zor da olsa bunlar aşılabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Gıda maddelerinde diğerleri kadar sıkı kısıtlama olmadığını anlatan Tutkun, dağıtımların ramazanın başında yapıldığını, iftar programlarının da farklı noktalarda ramazan oyunca devam edeceğini söyledi. Tutkun, "Herkese yetişmemiz mümkün değil ama mümkün olduğunca Gazze'nin her noktasına ulaşmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Tutkun, geçmiş dönemlere göre Körfez Ülkeleri'nden Gazze’ye gelen yardımlarda ciddi bir artış yaşandığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Bunun getirdiği birtakım iyileşmeler var ama bu tamamen maddi anlamda görünen şey. İçeride işsizlik yüzde 60’ı aşmış durumda. Gazze’ye ambargo kalkmadığı sürece insanların normal hayata dönme imkanları yok. Bu yardımlar sürekli devam etmezse, burada yaşayanlar ciddi krizlerle karşı karşıya kalabilir. Biz de bunu takip ediyoruz. Ama Gazze’nin durumunu bir önceki döneme göre daha iyi gördüm diyebilirim."

TDV tarafından Gazze Şeridi’ndeki 20 noktada, daha önceden belirlenen ailelere dağıtılan gıda paketlerinde pirinç, şeker, yağ, makarna, salça, bakla, hurma, un, helva ve beyaz peynir yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, ramazan ayı boyunca Gazze'ye yapılacak yardımlar ve iftar programları için 100 bin dolar bütçe ayırdı.

Sıradaki Haber