17 °c

Gökçek'le ilgili flaş iddia! 2015'te...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından olaylı bir şekilde ayrılan Melih Gökçek ile ilgili kararın 2015 yılında verildiği iddia edildi.

Güncel Haberi
Gökçekle ilgili flaş iddia! 2015te...
Gökçek'le ilgili flaş iddia! 2015'te...

İstifası en çok konuşulan isimlerden Ankara'nın 23 yıllık belediye başkanı Melih Gökçek'le ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. 

Hürriyet'in haberine göre, tartışma yaratan istifanın perde arkasını AK Partili bir isim söyle anlattı:

2019'A ONUNLA GİRİLMEYECEK

'Bu süreç kamuoyu gibi Melih Gökçek ve çevresi için de beklenmiyordu. Ancak bu kararın geçmişi 2015 yılı başlarına dayanıyor. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan partimizin ilgili organlarına 2019'a Melih Gökçek'le girilmeyeceğini söylemişti. 2017 Mayıs'ında AK Parti'ye dönüş yaptığında isim vermese de yük olan belediye başkanlarıyla yolu ayıracağını söyledi. Temmuz başında ise Melih Gökçek'le ilgili istifa sürecinin başladığını Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'ya bildirdi. 'Değişim için hazırlıklarınızı yapın' talimatını verdi. Kamuoyunun Ekim ayında haberinin olduğu ve 28 Ekim'de istifayla son bulan Gökçek'in istifa süreci böyle başladı.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

AK Partili bu önemli isim 23.5 yıllık Melih Gökçek yönetiminin son bulma sürecini böyle anlattı. Gökçek'in istifa etmesini isteyen AK Parti'deki kesim partide görev almaması için görüş bildirse de son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Son bir not. Aralarında Antalya, Gaziantep gibi büyükşehirlerin de bulunduğu yeni bir istifa furyası da kulislere sızdı.

Bu başkanlar için de karar Gökçek süreci hatırlanacak olursa geçmişe dayanıyor yorumu rahatlıkla yapılabilir.

Sıradaki Haber