17 °c

Görmez'in Gülen'e yazdığı iddia edilen mektup ortaya çıktı!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bir dönem FETÖ lideri Fethullah Gülen'e mektup gönderdiği iddia edildi. Mektubu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil TGRT Haber canlı yayınında gösterdi.

Güncel Haberi
Görmezin Gülene yazdığı iddia edilen mektup ortaya çıktı!
Görmez'in Gülen'e yazdığı iddia edilen mektup ortaya çıktı!

TGRT Haber’deki “Günaydın Türkiye” programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Fethullah Gülen'e gönderdiği mektubu açıkladı.

Mehmet Görmez'i istifaya davet eden Prof. Şimşirgil, “Derhal Görmez istifa etmeli” dedi.

Mehmet Görmez’in Gülen'e yazdığı belirtilen mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Ehl'i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem'in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem', tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz ‘Hadislerle İslam - Hadislerin hadislerle yorumu’ eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim. 25.04.2013 Mehmet Görmez”

Diyanet ile hükümete yakın Türkiye gazetesi arasındaki “Kutlu Doğum” kavgasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevinden alınmıştı.

(ODA TV)

Sıradaki Haber