17 °c

Görmez istifa sorusuna cevap verdi!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, görevden ayrılacağı ile ilgili soru soran gazetecilere yanıt verdi. Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden sonra talip olacağımız tek bir görev var vardır o da ilimdir" dedi.

Güncel Haberi
Görmez istifa sorusuna cevap verdi!
Görmez istifa sorusuna cevap verdi!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, görevinden ayrılacağı yönündeki iddialara ilk kez cevap verdi. Görmez, "Yeri zamanı geldiği zaman teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içinde olacağım" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ‘farklı bir görevde devam etme arzusu olduğunu' söylemesinin ardından Görmez'in olası yeni görevi hakkında iki iddia ortaya atıldı. 

Yurtdışı gezisi görevi 
Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Görmez'in yeni görevi ile ilgili ilk iddia IŞİD, Boko Haram, FETÖ gibi İslam imajına zarar veren oluşumlara karşı dünyaya 'gerçek İslam'ı anlatmaya yönelik hazırlanacak bir yurt dışı görevinin başına getirilecek olması. 

Rektör olacak iddiası

İkinci iddia ise Görmez'in İstanbul'da kurulacak ve Türkçe, Arapça, İngilizce eğitim verecek bir 'İslam Üniversitesi'nin kurucu rektörü olacağı yönünde.

Yerine Aşıkkulu gelecek

Görmez'in yerine gelecek ismin Erdoğan'ın isteği üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olacağı, atamaya ilişkin kararnamenin hazırlandığı da iddialar arasında. 

Sıradaki Haber