17 °c

Görüşme sona erdi! İşte ilk yorum

Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında saat 07.30'da Singapur'da başlayan görüşme sona erdi. Pompeo’nun ise görüşme sonrasındaki ilk sözleri, “yaptırımlar Brunson konusunda ne kadar ciddi olduğumuzun bir göstergesi” oldu.

Güncel Haberi
Görüşme sona erdi! İşte ilk yorum
Görüşme sona erdi! İşte ilk yorum

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı. Kritik görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında ABD’li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtti. Pompeo’nun ise görüşme sonrasındaki ilk sözleri, “yaptırımlar Rahip Brunson’un ülkeye dönüşü konusunda ne kadar ciddi olduğumuzun bir göstergesi” oldu.

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

Sıradaki Haber