17 °c

Güneydoğu'da elektrik tüketimi katlandı

DİYARBAKIR (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik tüketiminde son bir ayda yüzde 100 arttı. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (DEDAŞ) yapılan açıklamada, bölgede 30 Ekim'de 33 milyon kilovatsaat olan elektrik tüketiminin 28 gün sonra 61 milyon kilovatsaate yükseldiği belirtildi.Yüksek tüketim artışında elektriğin ısınma amaçlı kullanılması kadar kuraklığın da...

Güncel Haberi
Güneydoğu'da elektrik tüketimi katlandı
Güneydoğu'da elektrik tüketimi katlandı

DİYARBAKIR (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik tüketiminde son bir ayda yüzde 100 arttı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (DEDAŞ) yapılan açıklamada, bölgede 30 Ekim'de 33 milyon kilovatsaat olan elektrik tüketiminin 28 gün sonra 61 milyon kilovatsaate yükseldiği belirtildi.

Yüksek tüketim artışında elektriğin ısınma amaçlı kullanılması kadar kuraklığın da etkisi olduğu ifade edilen açıklamada, özellikle Şanlıurfa ve Mardin'de kısmen de Diyarbakır'daki çiftçinin ürün ekili olmamasına rağmen tarlalarının nemli kalması için yeraltı kaynak sularını elektrik yardımıyla çıkarıp sulaması dolayısıyla enerji tüketiminde artış meydana geldiği vurgulandı.

- Kayıt dışı kullanılmamalı

27 Kasım 2015'te 54 milyon kilovatsaat olan bölgenin elektrik tüketimi dün 61 milyon kilovatsaate yükseldiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur yağmaması nedeniyle elektrik tüketim bir ay içerisinde yüzde 100 arttı. Kayıt dışı kullanımın da etkisi ile yaşanan aşırı tüketim nedeniyle trafolara aşırı yük bindiriliyor. Bölge genelinde sözünü ettiğimiz sebeplerden dolayı istenmeyen elektrik kesintileri yaşanabiliyor. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için öncelikle elektrik enerjisinin kayıt dışı kullanılmaması gerekmektedir. Bunun yanında bölge genelindeki tüketicilerimizi, elektriği israf etmeden sadece ihtiyaçları kadar kullanmaya davet ediyoruz."

Sıradaki Haber