17 °c

Hac sonuçları açıklandı! Kayıt yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?

2017 hac kura sonuçları açıklanırken, kurada adı çıkan vatandaşlar hazırlıklara başladı. Hacca gideceklerin merak ettiği tüm soruları ise Elçi Tur’un Yöneticisi ve CEO’su Tahir Başarır yanıtladı...

Güncel Haberi
Hac sonuçları açıklandı! Kayıt yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?
Hac sonuçları açıklandı! Kayıt yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?

Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği 2017 hac kura sonuçları nihayet açıklandı... Dün, Diyanet İşleri'nin resmi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan çekilişler, Diyanet'in resmi internet sitesindede yayınlandı.

Hacı adayları, internet sitesinden TC kimlik numaraları ile sorgulama yapabilecek... 2017 Hac kura sonuçlarında ismini görme mutluluğunu yaşayanları neler bekliyor? Nasıl kayıt yapılır? Kayıt yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir ve bunun buna benzer soruları sorduk? Soruların cevabını 30 yıldır Hac ve Umre konusunda tecrübe sahibi Elçi Tur’un Yöneticisi ve CEO’su Tahir Başarır’a sorduk.

2017 Yılı Hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü saat 15:00’da Diyanet Vakfı Konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinden kura sonuçlarına göre yaklaşık 76 bin vatandaş hac ibadetini yerine getirecek.

Biz de hac yolculuğuna dair çalışmaları öğrenmek için Hac ve Umre konusundaki 30 yıllık tecrübesi ile öne çıkan, “Alternatif Tatil” konusunda uzmanlaşmış Elçi Tur’un Yöneticisi ve CEO’su Tahir Başarır’ın fikirlerini aldık.

Tahir Başarır; 30 yıldır Müslümanları bu kutlu ibadeti yerine getirmek için kutsal topraklarla buluşturduklarını ve dileklerinin en iyi hizmeti sunarak dualar almak olduğunu ifade ederken, hac ibadetini yapacaklar için hazırlıklılarını tamamladıklarını söyledi.

2017 yılı hac organizasyonunda çekilecek kura sonucu kesin kayıt yapmaya hak kazanan hacı adaylarımız kayıt işlemlerini internet ortamında veya acentamızda

3 Mart Cuma -13 Mart Pazartesi tarihleri arasında oluşturulacaktır. Ancak Hac ve Umre adına bilgi almak isteyen isteyen bütün hacı adaylarına profesyonel ekibimiz tarafından kayıt gününe kadar ücretsiz olarak bilgilendirme hizmeti verilmektedir aynı zamanda hacı adaylarının acenta kotaları sınırlı olduğunu dikkate almaları gerekmektedir ve bu yüzden kayıtların başladığı ilk gün kayıt sisteminin açıldığı saat 09:00 itibarı ile 5 saat içinde kayıtlar dolacağından hacı adaylarımızın kayıt olmak için acele etmeleri, Türkiye’nin birçok ilinde bulunan Alwaha Turizm ve Elçi Turun kendi şubeleri ve yetki verdiği acentalardan sabah 08:00 itibari ile kayıt olmak için ofise gelerek hacı adaylarının kayıt yaptırmasını belirtti.

Ofise gelme sebepleri ise sistemin kayıt esnasında hacı adayları ile ilgili güvenlik ve özel bilgilerinin gerektiğidir.

Tahir Başarır; 2017 Hac fiyatlarının bu sene hükümetimizin aldığı karar ile TL olarak afişe edeceklerini söyledi. Ülkemize ve Türk Lirasına güveniyoruz sloganıyla yola çıkan Elçi Tur, Mekke’de Kabe’ye 50 metre mesafede bulunan 5* otellerde konaklamalı 13 gece 14 günlük hac programlarıyla ilgili detaylı bilgi için www.elcitur.com.tr sitesinden ve 444 28 29 nolu telefondan yardım alabileceklerini de iletti.

Hac organizasyon yetkisi alan diğer acentalarımız Alwaha Turizm, Akit Turizm, Akyol Turizm ile Kabe’ye 600 metre ile 4 km mesafe arasında kaliteli otellerimizde ikili, üçlü ve dört kişilik odalarda konaklayarak Hacı adaylarının Hac ibadetini yerine getireceklerini belirtti. 15, 22, 40 günlük hac programları için www.alwahaturizm.com sitesinden bilgi alabileceklerini söyledi.

HAC ve UMRE İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİ BULACAĞINIZ ADRES

Hac ibadetini yerine getireceklerin, yapılacak resmi işlemleri titizlikle takip etmesi ve yanlarında götürecekleri kişisel eşya ve ihtiyaçlarını özenle seçmesi gerektiğini belirten Tahir Başarır, www.elcitur.com.tr adresinden, sadece müşterilerinin değil, arzu eden herkesin, Arabistan hakkında temel bilgilere, Hac ibadetinin gerekliliklerine ve Hac ve Umre yolculuğu için hayati önerilere kolaylıkla erişebileceğini ve bu adresin aynı zamanda hac ibadetini yerine getirecekler için bir kılavuz görevi gördüğünü kaydetti.

UMRE YOLCULUKLARINDA FARKLI SEÇENEKLER

Tahir Başarır, Hac dışında Bosna, Kudüs ve Kudüs bağlantılı Umre turlarına dair bilgiler de verdi. 3 gece 4 gün, 7 gece 8 gün, 9 gece 10 gün ve 14 gece 15 gün seçenekleri ile Mekke ve Medine’de birçok yerin ziyaret edilebileceğini belirten Başarır, bu turlarda yine Elçi Tur’un benimsediği kalite anlayışının hakim olduğunu söyledi.

MUHAFAZAKAR AİLELER İÇİN EN UYGUN ALTERNATİF TATİL SEÇENEKLERİ

Sadece kutsal topraklara yapılan ziyaretlere değil muhafazakar ailelerin alternatif turizmdeki arayışlarına da doyurucu seçenekler sunan Elçi Tur, yıl boyunca tatil yapmak isteyenleri de unutmuyor. "Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok yerinde bulunan 35 bin muhafazakâr ailenin 2016 sezonunda Elçi Tur ile seyahat ettiğini belirten Tahir Başarır, yenilikçi tatil anlayışı ile her sezon müşterilerine hitap eden alternatifler sunduklarını ifade ediyor.

MARMARİS’İN EN ÖZEL SAHİLİ

Tahir Başarır, Elçi Tur’un çatısı altında bulunan ve yenilenen Avrupa’nın Mavi Bayrak Ödüllü sahilini kucaklayan Marmaris’teki Mavi Deniz Otel’in, bay ve bayanlara özel havuzları, relax havuzu, ahşap isklele, mini club, çocuk parkı ve cafesi ile müşterilerine hizmet verdiğini, Villa Alya Butik ve Alya Piynar Villa Otelin ise müşterilerinin beklentileri doğrultusunda konumlandırılmış aileye özel bahçe ve özel havuza sahip villaları ile zeytin ağaçlarının gölgesinde yaşanacak çok özel bir tatil imkanı sunduğunu kaydetti. Ayrıca www.islamiotel.com sitesinin online satışa açıldığını alternatif tatilde erken rezervasyonun başladığını söyledi. Tüm alternatif otellerin bulunduğun ve Uygun fiyatlar için www.islamiotel.com da bulabileceklerini taksit imkanlarının da olduğunu belirtti. Tatil Planları yapan misafirlerimizin erken rezervasyon yaptırmaları halinde %40 e varan indirimlerden faydalanacağını da sözlerine ekledi.

Elçi Tur Yöneticisi ve CEO’su Tahir Başarır sektörün ve özellikle alkolsüz aile oteli konseptinin dünyaya tanıtılması rolünü üstlenmiş olan NCT Medya Grubu Genel Müdürü Necati Dayan’ında tesislerin tanıtılmasında ve marketing çalışmalarında önemli katkılarının olduğunu belirtti.

Elçi Tur’un 30 yıldır prestijli bir şekilde hizmet verdiği Hac ve Umre yolculuklarında yine aynı kalite ile müşterilerinin yanında olacağını belirten Tahir Başarır, hac döneminin hayırlı olmasını diledi. Hac ile ilgili soru ve bilgilendirme için hacı adaylarımızın 444 28 29 nolu telefondan yardım alabileceklerini de iletti.

Sıradaki Haber