17 °c

Haddini aşanı sınırdışı ederiz!

Son dönemde Suriyelilerle yaşanan gerilimler için bir açıklama da Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Haddini aşan olursa sınırdışı ederiz" dedi.

Güncel Haberi
Haddini aşanı sınırdışı ederiz!
Haddini aşanı sınırdışı ederiz!

Başbakan Binali Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu değerlendirdi. Yıldırım, Suriyeli mültecilerden nitelikli olanlara vatandaşlık vereceklerini söylerek, "Haddini aşan olursa sınırdışı ederiz" açıklamasını yaptı.

 Gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlık kazanmanın şartlarının kanunla belirlendiğini hatırlattı. Suriyeli mültecilerin arasında akademisyen, bilim adamı ve doktorların bulunduğunu belirten Yıldırım, "Üç milyondan fazla sığınmacı içinden ince eleyip sık dokuyarak belirlediğimiz nitelikteki kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz" dedi. 

'Haddini aşanların' hukuk önünde ceza alalacaklarını da vurgulayan Yıldırım, "Gerekirse bu kişileri sınırdışı ederiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sapla samanı karıştırmamak lazım" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara da çağrı yapan Yıldırım, Suriyeli mültecilerle ilgili bir taşkınlık tespit etmeleri halinde konuyu güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Sıradaki Haber