17 °c

Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Halep'teki katliamlarda yaşamını yitirenler için Edirne ve Kırklareli'de gıyabi cenaze namazları kılındı. Edirne’de Cuma Namazı'nın ardından Eski Cami avlusunda toplanan cemaat, Halep'te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından dünya üzerinde zulüm gören tüm Müslümanlar için dua edildi....

Güncel Haberi
Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Halep'teki katliamlarda yaşamını yitirenler için Edirne ve Kırklareli'de gıyabi cenaze namazları kılındı.

Edirne’de Cuma Namazı'nın ardından Eski Cami avlusunda toplanan cemaat, Halep'te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından dünya üzerinde zulüm gören tüm Müslümanlar için dua edildi.

Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Taner Albayrak, namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep’te büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, rejim güçlerinin binlerce Müslümanı şehit ettiğini söyledi.

Halep’te yaşanan katliamları derin bir üzüntüyle takip ettiklerini ifade eden Albayrak, binlerce Müslümanın şehit edildiğini, Haleplilerin büyük sıkıntılar çektiğini dile getirdi. Albayrak, Esed güçlerinin zalimce saldırmaya devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Doğru düzgün hastane kalmamış durumda. Yaralılara müdahale edilemiyor. Ölen şehitler defnedilemiyor, cenaze namazları kılınamıyor. Biz onların yanında olamıyoruz ama orada hayatını kaybeden kardeşlerimiz için kuran okutup, gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah bütün Türk-İslam alemine yardım etsin. Allah tüm zalimleri perişan eylesin."

-Kırklareli

Kırklareli'de de Hızırbey Camisi'nde cuma namazı sonrası Halep'te ölenler için sivil toplum örgütleri ile vatandaşlarca gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanı Hakan Bozfırat, namazın ardından yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaşta sivil halkın öldürülmesini nefretle kınadıklarını bildirdi.

Halep’te zulme maruz kalan Müslüman soydaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade eden Bozfırat, ölenler için Allah’tan rahmet diledi.

Dünyadaki iç savaşların bir an önce bitmesini isteyen Bozfırat, "Cenab-ı Allah dünyanın muhtelif bölgelerinde zulme maruz kalan Müslüman ve soydaşlarımız bu zalimlerden noksan eylesin. Halep’te zalime maruz kalan soydaşlarımız için cenaze namazı kıldık. Cuma gününün yüzü suyu hürmetine bizleri inşallah hepimizi şefaatiyle nail eylesin."sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber