17 °c

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

MERSİN (AA) - Mersin'de, "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan insani yardım malzemesi taşıyan 12 tır bölgeye hareket etti.İl Müftüsü Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar için merkez Akdeniz ilçesindeki düzenlenen uğurlama töreninde, Halep'te yaşanan zulmü...

Güncel Haberi
Halep'te İnsanlık Ölmesin kampanyası
"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

MERSİN (AA) - Mersin'de, "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan insani yardım malzemesi taşıyan 12 tır bölgeye hareket etti.

İl Müftüsü Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar için merkez Akdeniz ilçesindeki düzenlenen uğurlama töreninde, Halep'te yaşanan zulmü ve dramı hissettiklerini söyledi.

Melek, Mersin'den daha önce de 70'e yakın tırın hayırseverlerin destekleriyle mazlumlara ulaştırıldığını ifade ederek, "Vatandaşlarımız destekleriyle 'biz de Halep'in sesini duyduk, Halep'te insanlık ölmesin, Halep'in yanındayız' dediniz. Burada maksat Halep'e bir çuval un, bulgur, yağ, temel ihtiyaçları göndermek değil. Buradaki mesaj önemli. Biz 'insanlık ölmedi, bakınız bizler millet olarak sizin yanınızdayız, Suriye'nin yanındayız, Suriye'deki, Halep'teki kardeşlerimizin, yani mazlumun, mağdurun yanındayız' demek için buradayız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından un, pirinç ve bulgur taşıyan tırlar, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Sıradaki Haber