17 °c

Halt etmiş o işine baksın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'e Başbakan Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, "Halt etmiş, Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasın" dedi.

Güncel Haberi
Halt etmiş o işine baksın!
Halt etmiş o işine baksın!

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Almanya ile Türkiye arasındaki gerilimi tırmandıracak skandal Erdoğan açıklamasına tepki gösterdi.  

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Başbakan'a güvensizlik değil!

"MİT Müsteşarlığı'nın yasasıyla ilgili bir değişiklik oldu. Bundan böyle MİT Müsteşarı'yla ilgili tasarrufu Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Dolayısıyla 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda, zaten yeni sistemde bütün MİT Müsteşarlığı, diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde toplanıyor. Dolayısıyla bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır, mevzuat içerisinde herkesin kendisine verilen görev ve sorumluluğu yapması esastır. Dolayısıyla bu meseleyi Başbakana güvensizlik, vesaire gibi bir yoruma, bir değerlendirmeye tabi tutmak iyi niyetten yoksundur."

İşine baksın!

Başbakan Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecini değerlendirirken kullandığı  "Sorunumuz Türklerle değil, Erdoğan ile" açıklamasına şu ifadelerle tepki gösterdi: 

"Halt etmiş. İşine baksın. Kendi memleketinin işine baksın, Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasınlar. Hiç kimse Türkiye'ye ayar veremez. Türkiye'nin içişlerine de kimsenin karışmaya hakkı ve haddi yoktur."

Sıradaki Haber