17 °c

HDP kongresinde skandal sözler!

Türkiye'nin Afrin şehitlerini uğurladığı bu günde HDP olağan kongresinde skandal sözler söylendi.

Güncel Haberi
HDP kongresinde skandal sözler!
HDP kongresinde skandal sözler!

HDP 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Eş Genel Başkan Kemalbay, skandal açıklamalar yaptı.

Kemalbay, Afrin operasyonunu eleştirerek, "Türkiye halkları açısından anlamı yoktur. İmzalı bombaları bırakanlar sorumludur. Afrin'de büyük bir direniş gerçekleşiyor. Neden? Çünkü siz halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz. Çünkü Afrin halkı kendi evini, kendi yaşamını koruyor. Biz bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. Suriye'de sınır ötesinde operasyon gerçekleştiriliyor. Bu kanı durdurmak bizim sorumluluğumuz. Bugün 'savaş gereklidir' diyenler kendi sermayelerinden, koltuklarından bahsediyorlar. Biz kendi ekmeğimizden, suyumuzdan, çocuğumuzdan bahsediyoruz. Bizler bu mücadeleyi yürüttüğümüz için saldırılara maruz kaldık, arkadaşlarımız gözaltına alındı, tutuklandı" dedi.

Kongrede, tutuklu isimler Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da mesajları okundu.

MEHMETÇİK KORUDU

HDP'nin 3'üncü Olağan Kongresi öncesi Ankara Spor Salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Türk askeri bölgeye hakim tepelerde nöbet tuttu.

Ankara Spor Salonu'nda bugün gerçekleşecek HDP'nin 3'üncü Olağan Kongresinde delegeler eş genel başkan adayları Pervin Buldan ve Sezai Temelli için oy kullanacak.

Kongrede 100 kişiden oluşan Parti Meclisi belirlenecek. Kongreyi 10 bine yakın partilinin izlediği belirtildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Polis ekipleri kongrenin düzenleneceği salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sabahın erken saatlerinde Ankara Spor Salonu'na çıkan yollar iş makineleri ve polis bariyerleriyle kapatıldı.

Salonun çevresinde TOMA, atlı polis, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin yanı sıra bir polis helikopterinin havadan kontrolü sağladığı görüldü.

Partililerin üst aramalarında şarj aleti, kalem, çakmak, laptop, kulaklık, powerbanklar salona alınmadı.

Bu arada yetkililer, kongreyi izleyecek sarı basın kartı sahibi gazetecilerin kamera, laptop ve fotoğraf makinesiyle içeriye girmelerine sonradan izin verdi.

ANKARA GİRİŞLERİNDE SIKI DENETİM

Kongre öncesi şehirde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için jandarma ekipleri de Başkent'e giriş noktalarında geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Gece saatlerinden itibaren Ankara'ya gelen araçların bagaj kontrollerinin yanı sıra yolcuların kimlik kontrolleri de yapıldı.

EŞYA SOKMAK YASAK

Ankara Valiliği, güvenlik önlemleri çerçevesinde kongreye katılmak için gelenlerin çanta, valiz gibi eşyalarını salona almadı.

HDP'nin 3'üncü Olağan Kongresi öncesi Ankara Spor Salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

BAZI CADDE VE SOKAKLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Kitlesel katılım hedeflenen toplantıya yönelik Ankara Valiliği'nce bir dizi karar alındı.

Buna göre kongre sona erene kadar Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası), Gar Kavşağı ile yan varyantları (altgeçit hariç), Ulaştırma Kavşağı ve yan varyantları (üstgeçit hariç) ile Kazım Karabekir Caddesi'nin (Ulaştırma Kavşağı'ndan İstanbul Caddesi kesişimine kadar açılan cadde ve sokaklar) araç trafiğine kapalı olacak.

ÇANTA YASAĞI

Ayrıca emniyet tedbirlerinin etkin şekilde uygulanabilmesi amacıyla kongreye katılmak için gelenlerin çanta, valiz, makyaj, el, kol ve spor çantası gibi malzemelerle salon çevresi ve arama noktalarından geçişlerine izin verilmedi.

Sıradaki Haber