17 °c

Hırvatistan’da "İş Dünyasında Kadın" konferansı

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, ülkedeki haftalık iş ve finans dergisi "Lider tarafından "6. İş Dünyasında Kadın" konferansı düzenlendi.Zagreb Gençlik Tiyatrosu’ndaki (ZKM) konferansa, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, ülkedeki başarılı iş kadınları ve davetliler katıldı.Kitarovic, burada yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin asıl...

Güncel Haberi
Hırvatistan’da İş Dünyasında Kadın konferansı
Hırvatistan’da "İş Dünyasında Kadın" konferansı

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, ülkedeki haftalık iş ve finans dergisi "Lider tarafından "6. İş Dünyasında Kadın" konferansı düzenlendi.

Zagreb Gençlik Tiyatrosu’ndaki (ZKM) konferansa, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, ülkedeki başarılı iş kadınları ve davetliler katıldı.

Kitarovic, burada yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin asıl amacının kadınları iş dünyasının yüksek mevkilerine teşvik etmek ve onları cesaretlendirmek olduğunu belirterek, konferansın temelinde kadın erkek eşitliğinin yattığını kaydetti.

Bugünün Hırvat toplumunda kadının yeri ve öneminden bahseden Kitarovic, kadın erkek arasındaki eşitsizliğin derin sebeplerle ortaya çıktığını ve bu sorunun çözülmesinin uzun zaman alacağını söyledi.

Kitarovic, kadın ve erkek arasında eşitsizlik bulunmayan bir toplumun ancak çocukların doğru eğitilmesi ile mümkün olabileceğini vurgulayarak "Cinsel ayrımcılık erken dönemlerde ortaya çıkan bir sorun. Bu sebeple, mesleklerin her ne kadar objektif belirleyicileri olsa da biz çocuklarımıza daha ana okulunda, ilkokulda kadın ve erkek mesleklerini öğretiyor, bunlar arasında ayrım yapıyoruz. Çocukların içine böyle bir tohum ektikten sonra, kökünü kurutmak, onu oradan sökmek kolay olmuyor." şeklinde konuştu.

Lider dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Miodrag Sejatovic ise, Hırvatistan’ın en başarılı 300 kadınının yönetim gücünün her geçen gün arttığına dikkati çekerek, bahsi geçen kadınların şirketlerin başına ekonomik kriz döneminde getirildiklerini ve şirketlerin durumu düzeldikten sonra o görevlere erkeklerin yerleştirildiğini aktardı.

Konferansın sonunda Hırvatistan iş dünyasındaki en başarılı 300 kadına plaket verildi.

Sıradaki Haber