17 °c

Hrant Dink davasında 5 sanığa tahliye! Fenalık geçirdi

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada beş sanık tahliye edildi. Eski Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ergün Yorulmazsavcı tahliyesi istenince fenalaştı.

Güncel Haberi
Hrant Dink davasında 5 sanığa tahliye! Fenalık geçirdi
Hrant Dink davasında 5 sanığa tahliye! Fenalık geçirdi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve firari savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 85 sanıklı Hrant Dİnk davasında savcı dört kişinin tahliyesini talep etti. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şubesi görevlisi Okan Şimşek'in çapraz sorgusu tamamlanmasının ardından savcı Mehmet Yeşilkaya, tutuklu sanıklardan dönemin Samsun Emniyet Müdürlüğü görevlileri Metin Balta ve Ahmet Çetiner ile Trabzon jandarma görevlileri Gazi Günay ve Ergün Yorulmaz'ın tahliyesini talep etti.

Tahliyesi istenen sanıklardan Ergün Yorulmaz ise bu sırada fenalık geçirdi. Salondan çıkartılarak adliyedeki adli tıp kurumunda götürülen Yorulmaz durumu normalleşince tekrar duruşma salonuna alındı.

KALP HASTASI

Savcının mütalaasının ardından söz alan Yorulmaz'ın avukatı, müvekkilinin kalp hastası olduğunu ve cezaevinde tedavi koşullarının yeterli olmadığını belirterek, Yorulmaz'ın bir kaç kere de cezaevinde bayıldığını söyledi.Duruşma, sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla sürüyor

Cinayet faili Ogün Samast'ın Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki bayraklı görüntülerinin jandarma tarafından çekildiğine ilişkin haber yapan tutuklu sanıklardan gazeteci Ercan Gün'ün, "bu görüntüler nedeniyle daha önce Bakırköy'de yargılandığını" ifade ettiğini hatırlatan savcı Yeşilkaya, Gün'ün yargılandığı bu dosyanın da istenilmesi gerektiğini söyledi.

5 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme sanıklardan Metin Balta, Ahmet Çetiner, Gazi Günay, Ergün Yorulmaz, Hüseyin Yılmaz'ın tahliyesine karar. Duruşma 4-5-7-8 Aralık tarihine ertelendi

Sıradaki Haber