17 °c

İhracatı koordinasyon ile artıracağız

Kendisinin ihracat misyonunu en önemli neferlerinden biri olduğunu söyleyen Oğuz Satıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı seçildiğinde ihracatın koordinasyon ile 4 yılda 400 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Güncel Haberi
İhracatı koordinasyon ile artıracağız
İhracatı koordinasyon ile artıracağız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı’na aday olan Oğuz Satıcı, “İhracatı 4 yılda 400 milyar dolara çıkaracağız. Bunu koordinasyonu sağlayarak başaracağız” dedi. Kendisini ihracat misyonunun en önemli neferlerinden biri olarak tanımlayan Satıcı, “Böylece kişi başı ihracatı da 5 bin dolara getireceğiz” dedi. 

Ticaret savaşlarına karşı açık duvarlar kullanılacak 

Ticaret savaşlarının ve korumacılığın gündemde olduğu bugünlerde ihracatı artırmanın gayet mümkün olduğuna dikkat çeken Satıcı, “Çünkü açık duvarlar da var. O açıkları kullanmak gerekiyor. İhracatçıları anlamlı kılan nokta da bu noktaları kullanma becerisidir” diye konuştu. 2001-2008 döneminde TİM Başkanı olduğunu hatırlatan Satıcı, “TİM bünyesinde görev almadığım 10 yıllık süreçte geçmiş deneyimlerimin üstüne yeni tecrübeler ekledim. Biriktirdiğim yeni ilişkiler sayesinde ihracat için kullanacağım kanallarım eskisinden çok daha güçlü duruma geldi” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber