17 °c

Parasını ödemek kaydıyla ilk otomobil benim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil için aradığı babayiğit bulundu. Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nu açıklayan Erdoğan, "Piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim" dedi.

Güncel Haberi
Parasını ödemek kaydıyla ilk otomobil benim!
Parasını ödemek kaydıyla ilk otomobil benim!

Yerli otomobil için ilk adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nu bugün açıkladı. Buna göre, yerli oto Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding ortaklığında üretilecek.  

"Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Erdoğan, "Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız çıkıp ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde omuz vermek, destek vermek düşer" diyen Erdoğan, "Şimdiden ilan ediyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim" şeklinde konuştu.

SATIŞ 2021'DE

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubumuzdan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamamlaması, 2021'de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz."

Halen TÜBİTAK bünyesinde çalışmalar yapılan platformun girişim grubunun emrine amade olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun yerine doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini, bu büyük hayaliyle buluştursunlar." ifadelerini kullandı.

22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakkari ve Tunceli'de teröristlerle çıkan çatışmalar neticesinde 8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden ise 17'si Hakkari, 5'i Tunceli'de olmak üzere 22 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şu anda da çatışmalar yine aynı şiddetle devam ediyor. Bunlarla sonuna kadar, bu teröristleri tüketinceye, bitirinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Zira bu ülkede terörün egemen olmadığını, bu zihniyetlere göstereceğiz"  dedi.

Sıradaki Haber