17 °c

İnönü'ye hakaret RTÜK'ü rahatsız etmedi!

AKİT TV'de yayınlanan 'Gün Başlıyor' isimli programda sunucu, eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaret yağdırdı. RTÜK, İnönü hakkında yapılan bu yorumları 'ifade özgürlüğü' olarak değerlendirdi ve kanala ceza vermedi.

Güncel Haberi
İnönüye hakaret RTÜKü rahatsız etmedi!
İnönü'ye hakaret RTÜK'ü rahatsız etmedi!

AKİT TV’de yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ isimli programda sunucu, İnönü’ye yönelik şunları söyledi: “Bak bu Venizelos, tanıştırayım denize döktüğünüz, yanındaki de sizin lideriniz, bak burada sırıtıyor. İnönü. Bak görüyor musunuz? Bak tipe bak, yanındaki de karısı. Siz ancak karılarınızı kollarına verirsiniz.”

Cevap verebilirlermiş
Bu sözler RTÜK Üst Kurulu’na taşındı. Bazı üyeler bu sözlerin hakaret içermediğini savununca bazı üyeler de toplantıyı terk etti.

Programla ilgili hazırlanan uzman raporunda ise bu sözlerin ‘ifade özgürlüğü’ne girdiği savunularak, hakaret olmadığı iddia edildi.

Raporda, İnönü ile eşi Mevhibe İnönü’nün bu sözlere cevap verebileceği, düzeltme isteyebileceği bile söylendi.

İnönü 1973 yılında, eşi Mevhibe İnönü ise 1992’de yaşamını yitirdi.

AK Parti'li üç üye yaptırım istemedi
AK Parti’li üyeler cezaya gerek görmeyip, yaptırım uygulanmamasını istedi. Üç üyenin de eksik olduğu toplantıda, yaptırım kararı için gerekli beş oy elde edilemedi.

AK Parti kontenjanından üç kişi ‘yaptırım uygulanmasın’, diğer dört üye ise ‘yaptırım uygulansın’ yönünde oy verdi ancak karar alınamadı. Bunun üzerine karar bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Sıradaki Haber