17 °c

İstanbul'da zorunlu kış lastiği denetimi

İSTANBUL (AA) - Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması çerçevesinde İstanbul'da trafik ekiplerince denetim yapıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Büyük İstanbul Otogarı çıkışında yaptığı kontrollerde, lastiklerin diş derinliklerini ve kış ayları için üretildiklerini belirten logolara(M+S) sahip olup...

Güncel Haberi
İstanbul'da zorunlu kış lastiği denetimi
İstanbul'da zorunlu kış lastiği denetimi

İSTANBUL (AA) - Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması çerçevesinde İstanbul'da trafik ekiplerince denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Büyük İstanbul Otogarı çıkışında yaptığı kontrollerde, lastiklerin diş derinliklerini ve kış ayları için üretildiklerini belirten logolara(M+S) sahip olup olmadıklarını denetledi.

Denetimde, araçlarında kış lastiği bulundurmayan sürücülere 612 lira idari para ve trafikten men cezası uygulandı. Kış lastiği olmazsa karlı yollarda gidilemeyeceğini dile getiren şoförler uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Bu arada, bazı sürücüler bayilere giderek araçlarına kış lastiği taktırdı.

Şoför Alp Arslan, uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen İhsan Özdemir ise, "hepimizin can güvenliği için gerekli bir uygulama. Kış lastiği olmayanlara uygulanan ceza normaldir. Bizim için, yolcular için yapılıyor neticede." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber