17 °c

İstanbul'da gün geceye döndü!

İstanbul'da beklenen şiddetli yağmur saat 18.30 sularında başladı. Yağmurla birlikte gelen dolu ciddi maddi hasara neden oldu. AKOM bu gece için de uyarı yaptı.

Güncel Haberi
İstanbulda gün geceye döndü!
İstanbul'da gün geceye döndü!

Meteoroloji genel müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Şiddetli yağmurla birlikte dolu yağdığı da görüldü.

Hemen evinize gidin

Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, saat 18-30 ile 19.30 arasında Avrupa yakasındakilerin oldukları yerde kalmasını, Anadolu yakasındakilerin ise hemen evlerine gitmeleri gerektiğini söyledi.

Dolu nedeniyle İstanbul'daki birçok araçta hasar meydana geldi.  

Gökyüzü biranda karardı

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

E-5 kilitlendi, yolları su bastı

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi. Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.  

Sıradaki Haber