17 °c

Dikkat! Sıcaklık 5 derecenin altına düşecek

Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi. Buna göre, hafta boyunca gece sıcaklıkları 5 derecenin altında seyredecek, gündüzleri ise güneşli fakat serin geçecek.

Güncel Haberi
Dikkat! Sıcaklık 5 derecenin altına düşecek
Dikkat! Sıcaklık 5 derecenin altına düşecek

İstanbulluları soğuk bir hafta bekliyor. Meteoroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, kentte cuma gününe kadar gece sıcaklıklarının 5 derecenin altına düşebileceğini belirterek "Gündüzleri çoğunlukla güneşli ama serin. Hafta sonu hafif yağmur geçişleri olabilir, sonrasında bir süre ısınma görünüyor" dedi. 

Kahraman, "Doğu Avrupa üzerindeki soğuk hava kütlesi yurdun kuzey ve iç kesimlerine kadar sarkıyor. Cumaya kadar yurdun batısı, kıyı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yerde don beklentisi var. Bu nispeten kuru soğuk bir sistem, hafta sonuna kadar Karadeniz ve güneydoğu kesimler dışında yağış beklentisi yok. Beklenen yağışlar da çok kuvvetli değil, Karadeniz kıyı kesiminde yağmur, hemen içerilerde kar şeklinde. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve doğusunda yağmur, Doğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve yükseklerinde kar var" dedi.

SERT KIŞ İÇİN ERKEN

Hafta sonu İç ve Doğu Anadolu'ya bir miktar kar getirebilecek bir alçak basınç alanı beklendiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Sıcaklıkla ilgili hala belirsizlikler var, yağış cinsi 1200 m rakımın altında yağmur olarak da kalabilir. Akdeniz kıyıları yine yer yer kuvvetli sağanak yağmur alabilir" diye konuştu.

İstanbul'da cuma gününe kadar gece sıcaklıklarının 5 derecenin altına düşebileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kahraman, "Gündüzleri çoğunlukla güneşli ama serin. Hafta sonu hafif yağmur geçişleri olabilir, sonrasında bir süre ısınma görünüyor. Sert bir kış sistemi için henüz erken, yakın gelecekte buna dair bir emare de yok. Kasım başlangıcı mevsim normallerinde, belki kısmen ılık görünüyor" dedi. 

KAR BATIYA KAYMAYA BAŞLADI

Öte yandan 15 gündür doğuda etkili olan kar yağışı batıya kaymaya başladı. Kar kalınlığı Bolu Abant’ta 5 santimetreye ulaştı. Bursa, Sakarya ve Ankara ise yağışla birlikte beyaz örtüye büründü. Düzce'de de Gölyaka ilçesine bağlı Kardüz Yaylası'na mevsimin ilk karı düştü.

Sıradaki Haber