17 °c

İşte FETÖ'cülerin tek tip kıyafet rengi!

FETÖ davasında bir sanığın mahkemeye kahraman anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle çıkmasının ardından gündeme gelen 'tek tip' kıyafet için çalışmalar başladı. İş yurtlarında dikilmesi planlanan kıyafetler badem kurusu renginde olacak.

Güncel Haberi
İşte FETÖcülerin tek tip kıyafet rengi!
İşte FETÖ'cülerin tek tip kıyafet rengi!

FETÖ sanıklarının örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmasının ardından Adalet Bakanlığı tek tip kıyafet için kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Alpaka kumaş

Türkiye'nin iklim şartlarına daha uygun olacağından duruşma elbiselerinin alpaka kumaştan üretilmesi gündeme geldi. Farklı renk seçeneklerinin yanı sıra gömlek ve pantolonlu takım ile önü fermuarlı tulum olmak üzere 2 tip örneğin masaya yatırıldığı çalışmalarda, tutuklu FETÖ sanıklarına gömlek ve pantolonlu tek tip kıyafetin giydirilmesinin uygun olacağı görüşü ağırlık kazandı.

Dikime başlandı

Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtlarındaki tekstil atölyelerinde dikimi yapılması planlanan söz konusu kıyafetlerin modellerinin deneme amacıyla dikimine başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda tutuklu sanıklara tek tip kıyafet giydirilmesi yönünde karar alınırsa badem kurusu rengindeki yaklaşık 50 bin kıyafet, FETÖ sanıklarının bulunduğu cezaevlerine gönderilecek.

Sıradaki Haber