17 °c

İstifası istenen başkan rest çekti! Kendi tabanım var

İstifada direnen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 'kentte kişisel tabanı olduğu, bağımsız aday olsa kazanabileceği' yönündeki söylemleri AK Parti'yi kızdırdı.

Güncel Haberi
İstifası istenen başkan rest çekti! Kendi tabanım var
İstifası istenen başkan rest çekti! Kendi tabanım var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bazı toplantılarda “kentte kişisel tabanının olduğu, bağımsız aday olsa kazanabileceği”ni söylediği ortaya çıktı.  

ERDOĞAN İLE ASKER ARKADAŞI

Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan’ın asker arkadaşlığını da zaman zaman gündeme getiren Altepe’nin bu sözlerinin rahatsızlık yarattığı öne sürüldü. 

Partiden bir kaynak şu değerlendirmede bulundu: 

“Cumhurbaşkanımızla aynı yerde askerlik yaptığını biliyoruz. Yani Cumhurbaşkanımızla oradan kaynaklanan bir tanışıklığı var. Bu tanışıklık ilerleyen süreçte de devam etmiş ancak bunu öyle çok yakın bir ilişki olarak değerlendirmek doğru olmaz. Gerçekten kendisinin söylediği gibi kişisel bir tabanının olup olmadığı bize göre meçhul. Kimsenin Cumhurbaşkanımızın, partimizin tabanını kendi kişisel tabanıymış gibi değerlendirmemesi gerekir. Bu büyük yanılgı olur. Sonuçta da istifası yönünde ortaya konulan iradeye öyle uzun uzadıya güçlü bir direnişinin olacağını da sanmıyorum. Sadece zamanlamasıyla ilgili bir sorun olabilir.”

'YOK ÖYLE BİR ŞEY'

Recep Altepe dün akşam katıldığı bir nikâh sonrası gazetecilerin istifa sorusuna şu yanıtı verdi: “Hayırdır? Yooo ! Yok öyle bir şey yok!  Yok abi öyle bir şey yok. Sağol...”

Altepe "Hayırlı akşamlar deyip" makam aracıyla ayrıldı.

Sıradaki Haber