17 °c

İzmir'de sahte içki operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de, yılbaşı öncesi sahte içkiye yönelik sıklaştırılan denetimler kapsamında bir iş yeri ve imalathane olarak kullanıldığı ileri sürülen bir depoda yarım litrelik 400, 5 litrelik 4 pet şişede sahte rakı, 50 litre etil alkol ve içkinin yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden sahte içkinin...

Güncel Haberi
İzmir'de sahte içki operasyonu
İzmir'de sahte içki operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de, yılbaşı öncesi sahte içkiye yönelik sıklaştırılan denetimler kapsamında bir iş yeri ve imalathane olarak kullanıldığı ileri sürülen bir depoda yarım litrelik 400, 5 litrelik 4 pet şişede sahte rakı, 50 litre etil alkol ve içkinin yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden sahte içkinin piyasaya sürülmesinde yoğunluk gözlendiği yılbaşı öncesi, sıklaştırdıkları denetimleri ve alınan ihbarların değerlendirilmesi sonucu Konak'ta 2 operasyon gerçekleştirdi.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir markette "pet şişede sahte rakı" satışı yapıldığı bilgisi üzerine başlattığı takibin ardından, savcılık izni doğrultusunda iş yerinde arama yaptı. Marketteki raflara dizilmiş, saydamlığı nedeniyle su görüntüsü verilmiş pet şişelerde sahte rakı bulunduğunu tespit edildi. Yapılan inceleme sonrası yarımşar litrelik 300 pet şişe ile 20 cam şişede sahte rakı olduğu belirlendi.

Sahte rakılara el konulurken gözaltına alınan market sahibi Ş.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte içki imalatına yönelik çalışmaları kapsamında elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, başka bir sokak üzerindeki depo olarak kullanılan iki bölümlü metruk binaya da operasyon düzenledi.

Polis binadaki aramada, 100 adet yarım litrelik ve 4 adet de 5 litrelik pet şişede sahte rakı, 5 litre anason aroması, 2 litre gliserin, bidonlar içinde 50 litre etil alkol ve içki yapımında kullanılan diğer malzemeleri ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan S.B. (52), çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Sahte içki geçen yıl 12 can almıştı

İzmir'de geçen yılbaşı öncesi Hatay semti civarından metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle çok sayıda kişi 23 Kasım'da hastanelere sevk edilmiş, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 12 kişi kurtarılamamıştı.

Konuyla ilgili başlatılan soruşturmada, ölenlerin pet şişelerde satılan sahte içkiden zehirlendikleri tespit edilerek operasyon gerçekleştirilmiş, aralarında sahte içkileri sattığı ileri sürülen market sahiplerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

"Sahte içki satmak ve taksirle ölüme neden olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanmış ve haklarında dava açılmıştı.

Sıradaki Haber