17 °c

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysel Koçak Akgül, "Şiddet bir insan hakkı ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh halidir." dedi.Akgül, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına...

Güncel Haberi
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysel Koçak Akgül, "Şiddet bir insan hakkı ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh halidir." dedi.

Akgül, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakkı ihlali olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetin, dünyada ve Türkiye'de, eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşanan çevreye bakılmaksızın tüm kadınları ve dolaylı olarak toplumu etkileyen bir durum olduğuna dikkati çeken Akgül, "Şiddet bir insan hakkı ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh halidir." diye konuştu.

Akgül, "Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar, ne yazıktır ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Şiddet, toplumun her kesiminde, farklı durumlarda meydana gelebilmektedir. Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde toplumun her kesimine farklı görevler düştüğünü vurgulayan Akgül, kendilerine düşen görevin mağduriyetleri ortadan kaldırmak olduğunu bildirdi.

Sıradaki Haber